Veemanager en meer

CRV is een toonaangevende, internationaal georiënteerde coöperatie voor rundveeverbetering. Het bedrijf levert veehouders veelzijdige diensten die bijdragen aan een betere en gezondere veestapel. Een belangrijke schakel tussen de diensten is de softwaresuite 'Veemanager'. Hiermee houden veehouders alle gegevens van hun dieren bij en regelen diensten rondom de kudde. Die applicatie is in de loop van de tijd behoorlijk ingewikkeld geworden. De komende jaren gaan we CRV helpen deze in modules op te knippen en zullen we een herontwerp maken gericht op een excellente user experience.

User experience voor de boer

DHM Innovation Award

Veehouders zijn praktische mensen. Altijd reuring. Altijd werk. De veeteelt is inmiddels vergaand gemechaniseerd. Stallen, koeien en machines hangen vol met computers die een constante datastroom genereren, waarmee veehouders hun steeds grotere bedrijven monitoren en bijsturen. Er is een constante druk de juiste en economisch rendabele beslissingen te nemen. De applicaties waarmee zij dat doen worden mobieler en crucialer in het dagelijks beheer. De eerste nieuwe applicatie die wij samen met CRV hebben ontworpen, is een module voor het fokken met 'genomic data' (zogenaamde genetische karakteristieken van dieren op basis van genoomscans). Deze is gelijk bekroond met de innovatieprijs van de internationale Dairy Herd Management Innovation Awards op de World Dairy Expo!

CRV Herd Optimizer

Designorganisatie voor CRV

CRV is een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat vanuit een coöperatieve traditionele sector is doorgegroeid tot informatiespecialist. Dankzij de kunde en jarenlange ervaring van agrariërs is al heel lang bekend dat je voor de verbetering van een veestapel collectief talrijke gegevens van vee moet bijhouden. Inmiddels worden producten en diensten die zijn gebaseerd op generaties aan data wereldwijd verkocht en is CRV een ICT-leider in hun markt. CRV gaat samen met ons aan de slag om zich te ontwikkelen tot een designorganisatie. Zo wordt de gebruiksbeleving tijdens applicatieontwerp en -ontwikkeling systematisch onderdeel van de organisatie met als doel meer gepassioneerde veehouders 'all over the world'.

Meer informatie over dit project?

Neem contact op met Daco Bogaard. Hij kan je alles vertellen over ons conceptontwerp bij CRV.

E-mailadres sales@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222