Een online dialoog waarmee ondernemers zelf een verzekeringspakket kunnen afsluiten voor al hun bedrijfsrisico's. Flexibel en tóch gemakkelijk. Ons team van interaction designers en front-end engineers hielp Centraal Beheer de eerste aanbieder hiervan in Nederland te worden.

Geneste funnel met goede UX en prima conversie

Een ondernemer kan flexibel kiezen uit welke verzekeringsproducten zijn pakket bestaat (bijvoorbeeld aansprakelijkheid, gebouwen, wagenpark, bedrijfsmiddelen) en voor elk van de gekozen producten zijn instellingen aanpassen om de verzekering optimaal te laten aansluiten op zijn zakelijke situatie. Dat komt in feite neer op een aantal productfunnels binnen een pakketfunnel. In meerdere opzichten een uitdagend ontwerpvraagstuk. Want hoe zorg je er online voor dat de klant zich voldoende zeker voelt over de te maken keuzes? Dat hij gemakkelijk alle benodigde input kan leveren? Dat hij het overzicht houdt over zijn gehele pakket? En hoe ga je om met afhankelijkheden tussen verzekeringen? Vragen waar onze ontwerpers met plezier hun tanden in hebben gezet.

Primair online, telefoon en chat als back-up

Op basis van een concept voor een eenvoudige pakketfunnel hebben we de gebruikerservaring van een ondernemer uitgewerkt in proces- en schermflows, wireframes en een interactief prototype. Gedurende een aantal iteraties met de business consultant online, marketeers, copywriters, business analist en IT-specialisten hebben we de details van de interactie en de logica fijngeslepen en de productiecode voor de front-end ontwikkeld.

Voorbeelden van CB-stroomschema's, code en gebruikersinterface

De online omgeving is nu zo overzichtelijk ingericht dat ondernemers in veel gevallen volledig zelfstandig hun verzekeringen kunnen afsluiten. Ze kunnen op ieder gewenst moment contact opnemen via telefoon of chat. Bovendien ondersteunt de site ondernemers bij hun keuzes door inzichtelijk te maken wat de meest gangbare verzekeringen en keuzes zijn voor de branche waarin de ondernemer werkt.

Meteen na livegang eerste klant

Direct al op de dag van de livegang maakte de eerste ondernemer gebruik van de dialoog en werd de eerste online verzekeringspolis succesvol afgesloten. Met de ondernemerspolis heeft Centraal Beheer als eerste in Nederland een direct online af te sluiten verzekeringspolis voor ondernemend Nederland.

Meer informatie over dit project

Wil je meer weten over het ontwerp van online verkoopfunnels of over ons werk voor Centraal Beheer? Neem contact op met Daco Bogaard.

E-mailadres sales@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222